Смерть 28-річної породіллі: лікаря райлікарні судитимуть

Лікаря райлікарні судитимуть. Фото: pravmir.uа (умовне)

Лікаря райлікарні судитимуть. Фото: pravmir.uа (умовне)

Події
28 сiчня 2021 10:32

Слідчі повідомили про підозру лікарю одного з районних медичних закладів Львівщини, через недбалість якого померла 28-річна породілля. Про це повідомили в пресслужбі поліції Львівщини.

Трагедія сталась ще в ніч на 28 грудня 2018 року в одній з районних лікарень Львівщини, де після пологів померла 28-річна місцева мешканка. Слідчі з’ясували, що смерть жінки настала внаслідок  неналежного виконання професійних обов’язків  лікарем-анестезіологом-реаніматологом, який допустив недбалість при проведенні анестезії та штучної вентиляції легень, а пізніше не забезпечив необхідного післяопераційного догляду породіллі, яка перебувала  у важкому стані. 

Напередодні, 27 січня, слідчі повідомили 62-річному анестезіологу-реаніматологу про підозру в скоєнні злочину, передбаченому ч.1 ст.140 Кримінального кодексу України – неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником. За недбалість, що спричинила летальні наслідки для молодої мами, лікарю райлікарні загрожує до двох років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

У поліції не уточнили, лікаря якої лікарні судитимуть за смерть породіллі. За даними Zaxid.net, трагедія трапилася у Жидачівській ЦРЛ.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру чотирьом лікарям Новороздільської міської лікарні через смерть вагітної 17-річної пацієнтки. Дівчина звернулась до медиків ще опівдні 27 липня 2018 року і за кілька годин померла.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах