Більше не аристократи: в Україні підвищилася вартість ігристих вин

Більше не аристократи: в Україні підвищилася вартість ігристих вин. Фото: unsplash.com

Більше не аристократи: в Україні підвищилася вартість ігристих вин. Фото: unsplash.com

Події
28 сiчня 2021 15:06

В Україні підвищилася вартість ігристих вин. З 26 січня на них встановили мінімальну роздрібну ціну – 109 гривень. Про це повідомили у Мінекономрозвитку.

Рішення про підвищення вартості ігристих вин пояснюють тим, що на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами, коли імпортований напій на основі вина продається за ціною ігристого вина. Із цієї причини українські виробники якісних ігристих вин опинялися у неконкурентній ситуації, а споживачі купували неякісний імпортований напій замість справжнього ігристого вина.

Нагадаємо, що 13 січня 2020 року уряд врегулював питання мінімальних роздрібних цін на окремі види виноробної продукції. Мінімальна роздрібна ціна на українські ігристі вина підвищили з 89 до 109 гривень за пляшку 0,7-0,75 літра, що на 20 гривень більше, ніж було.

Додамо, що на Львівщині подорожчали яйця. Високі ціни на курячі яйця виникли через підвищення ціни кормової сировини. За інформацією тваринників, у перші місяці 2021 року ціни на яйця залишаться на тому ж рівні, або навіть зростуть.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах