Боротьба за индиків: Кабмін оскаржить рішення суду про скасування нового українського правопису

Боротьба за индиків: Кабмін оскаржить рішення суду про скасування нового українського правопису. Фото: Dodo Socks/Фейсбук

Боротьба за индиків: Кабмін оскаржить рішення суду про скасування нового українського правопису. Фото: Dodo Socks/Фейсбук

Події
29 сiчня 2021 12:03

Кабінет міністрів України оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування постанови, якою схвалено нову редакцію «Українського правопису». Про це повідомила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

«Сьогодні, 28 січня, Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною та скасував постанову Кабміну про запровадження нового українського правопису. У зв’язку з цим хочу повідомити, що ми вважаємо незаконним відповідне рішення ОАСК та оскаржуватимемо його в апеляційній інстанції. На те, аби подати апеляцію, уряд має 30 днів», ‒ зазначила Коломієць.

Це реакція на те, що 28 січня адвокат Дмитро Ільченко повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов та скасував постанову № 437 «Питання українського правопису», якою було схвалено нову редакцію «Українського правопису». Під час розгляду справи було встановлено, що «Кабінет міністрів України під час ухвалення вказаної постанови діяв поза межами своєї компетенції та з порушенням законодавства, що регулює порядок прийняття нормативно-правових актів».

Зазначимо, що нову редакцію «Українського правопису» було опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук 3 червня 2019 року – відтоді її рекомендовано застосовувати в усній мові та письмі.

Раніше VG Львів писав про те, як львівські шкарпетки українізують туристів, а круасани заоохочують школярів вчити українську мову на 12 балів. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах