2 лютого — День Бабака: коли львівські Марічки і Мишко прогнозуватимуть погоду на весну

2 лютого — День Бабака: коли львівські Марічки і Мишко прогнозуватимуть погоду.

2 лютого — День Бабака: коли львівські Марічки і Мишко прогнозуватимуть погоду.

Події
02 лютого 2021 11:36

2 лютого — День бабака. Цього дня спостерігають за поведінкою цих тварин, аби визначити, коли прийде весна, і якою вона буде. Традиція походить зі США. З року в рік 2 лютого американці спостерігають за спеціально призначеним бабаком-синоптиком і прогнозують погоду на найближчі тижні. 

У Львові теж святкують День бабака, втім не 2 лютого, а 15 лютого — на Стрітення.

Цьогоріч, як і завжди, свято відбудеться у міському дитячому еколого-натуралістичному центрі, що на вулиці Кубанська, 12.

2 лютого — День Бабака: коли львівські Марічки і Мишко прогнозуватимуть погоду у 2021 році2 лютого — День Бабака: коли львівські Марічки і Мишко прогнозуватимуть погоду у 2021 році

"Традиційно 15 лютого у нас відбудеться захід на Стрітеня", — розповів директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

Нині у еколого-натуралістичному центрі є троє дорослих бабаків: самець Мишко та дві самки Марусі. Окрім того, торік тут вперше народилися двоє бабаченят. Втім, поки що невідомо, чи братимуть вони участь у прогнозуваннях погоди на весну 2021.

пари бабаків з Львівського міського еколого-натуралістичного центру народилися двоє малюків. Фото: Львівський міський еколого-натуралістичний центр.пари бабаків з Львівського міського еколого-натуралістичного центру народилися двоє малюків. Фото: Львівський міський еколого-натуралістичний центр.

Додамо, що у 2020 році Мишко і дві Марусі прокинулися на місяць раніше. Важається, що раннє пробудження пухнастих віщує ранній прихід весни. Так і сталося.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах