Поспішав на тренування: через смерть хлопчика у Дрогобичі судили чотирьох електриків

Поспішав на тренування: через смерть хлопчика у Дрогобичі судили чотирьох електриків. Фото: https://unsplash.com (умовне)

Поспішав на тренування: через смерть хлопчика у Дрогобичі судили чотирьох електриків. Фото: https://unsplash.com (умовне)

Події
04 лютого 2021 09:27

У Дрогобичі через загибель 10-річного хлопчика судили Львівської області чотирьох працівників РЕМ. Четверо чоловіків отримали по п’ять років позбавлення волі. Таке рішенні виніс Дрогобицький міськрайонний суд 29 січня.

Трагедія сталася 13 червня 2018 року. 10-річний Марк поспішав на тренування. Для дитини було два шляхи дістатися до того стадіону: вправо і вліво, вона вибрала коротший - від дитячого садочка. Тим шляхом, через дірку у сітці, щодня проходили десятки людей. Втім, хлопчик послизнувся і колінами впав на оголений дріт. Труба, у якій всередині був високовольтний кабель, проходила над водою. Від дроту, який і вдарив струмом, живився дитсадок. Хлопчика намагалися врятувати, та дарма.

 Під час слідства було встановлено, що працівники Дорогобицького РЕМ «Львівобленерго» залишили відкритим джерело струму, що і призвело до загибелі хлопчика, пише Zaxid.net.

За фактом порушення правил безпеки було відкрите кримінальне провадження. На лаві підсудних опинилися 60-річний і 45-річний електромонтери оперативно-виїзної бригади, 43-річний майстер виробничої дільниці та 53-річний головний інженер Дрогобицького РЕМ.

Суд підтримав позицію прокурорів та призначив кожному обвинуваченому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади чи займатися відповідною діяльністю на три роки.



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах