Відео: у Львові п’яний водій втікав від патрульних та напав на них

У Львові п’яний водій втікав від патрульних та напав на них. Фото: dialog.ua (умовне)

У Львові п’яний водій втікав від патрульних та напав на них. Фото: dialog.ua (умовне)

Події
06 лютого 2021 09:11

У Львові п’яний водій автомобіля «Lexus» втікав, напав на патрульних, чинив опір при затриманні, відмовився проходити перевірку на стан алкогольного сп’яніння та не мав посвідчення водія. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівської області, 5 лютого близько 8:00 правоохоронці помітили автомобіль «Lexus», який їхав смугою громадського транспорту на проспекті Чорновола. Інспектори прийняли рішення зупинити порушника, однак водій почав втікати.

«Під час втечі, водій створював неодноразово загрози для усіх учасників дорожнього руху, а здійснюючи поворот на проспект Шевченка наїхав на бордюр. Переслідування тривало кілька хвилин. Вдалося припинити правопорушення на вулиці Ковжуна, коли водій сповільнив рух в потоці автомобілів», – йдеться в повідомленні поліції.

Спочатку водій іномарки відмовлявся виходити з автомобіля і вимикати двигун. А коли все ж вийшов – напав на поліцейського. Тоді патрульні вирішили затримати львів’янина, однак він почав чинити опір, та ще й йому на допомогу прибігла пасажирка. Поліцейські отримали тілесні ушкодження.

Обох осіб затримали і доставили у відділок поліції. У 29-річного водія виявили ознаки алкогольного сп'яніння, однак він відмовився від перевірки. Також львів’янин не мав посвідчення водія. Чоловіка раніше вже затримували за підозрою у порушеннях кримінального характеру.

На водія «Lexus» склали два протоколи: за ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані сп'яніння) та ст.122-2 – невиконання водієм вимог про зупинку. Також, на нього винесли об'єднану постанову за ч.3 ст.122 (рух смугою для громадського транспорту) та за ч.2 ст 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

За скоєне львів'янину також загрожує кримінальна відповідальність за ч.2 ст.342 Кримінального кодексу України – опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків. Його затримали в порядку ст.208 (затримання уповноваженою особою) КПК України. Зараз чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Нагадаємо, 31 січня 27-річний львів’янин побив поліцейських, які приїхали на виклик щодо домашнього насильства в квартирі будинку на вулиці Богдана Хмельницького. Тепер чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах