Цифра дня: 1466 львів'ян дали згоду на щеплення від коронавірусу, серед них — Садовий

Цифра дня: 1466 львів'ян дали згоду на щеплення від коронавірусу, серед них — Садовий. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Цифра дня: 1466 львів'ян дали згоду на щеплення від коронавірусу, серед них — Садовий. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Події
12 лютого 2021 17:57

У Львові згоду на щеплення від коронавірусу вже дали 1466 осіб, які підлягають вакцинації на першому етапі. Пункти щеплення вже визначили, сформовано мобільні бригади. Також місто передбачило додаткові виплати для медиків, які залучені до вакцинації. Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами Садового, у Львові визначено 20 пунктів для першої і другої хвилі вакцинації. Вони розташовані в медичних установах — поліклініках, амбулаторіях. 

Також у Львові попередньо визначили 23 великі стаціонарні пункти для подальших етапів вакцинації — це великі зали в районних адміністрація, клубах. Ці зали, як і належать, матимуть три зони: очікування, вакцинації і спостереження. 

«Маємо чіткі списки всіх медичних працівників, які мають працювати в мобільних групах, щодо їхньої готовності самим вакцинуватися, щоб показати приклад. Фактично, це 1466 працівників. 30% поки що вагаються, тому що дійсно, дискусії у нашій країні тривають. Але, маючи багато друзів в тому ж Ізраїлі, чесно скажу, там ті люди, які вагалися, йдуть і вакцинуються. Тому ми цей етап також в Україні пройдемо, тим більше, якщо керівник держави і міністр охорони здоров’я покажуть приклад. Якщо світ іде цією дорогою, то і нам також треба її пройти. Ми готові в тому розумінні, яке ми сьогодні маємо», — розповів Андрій Садовий.

Цифра дня: 1466 львів'ян дали згоду на щеплення від коронавірусу, серед них — Садовий. Фото: Андрій Садовий/ФейсбукЦифра дня: 1466 львів'ян дали згоду на щеплення від коронавірусу, серед них — Садовий. Фото: Андрій Садовий/Фейсбук

Також мер Львова припустив, що на подальших етапах вакцинації люди, зокрема старшого віку, будуть готові робити щеплення, адже розуміють важкість цієї недуги.

«Люди які перехворіли, особливо люди старшого віку, складно переносили хворобу. Тому, думаю, що вони одні з перших підуть на вакцинацію, коли це буде потрібно. Тому що це дуже складна хвороба, я сам перехворів, і це перший раз в житті, коли я брав лікарняний. Я хворів у середині грудня, тому через 6 місяців, якщо потрібно, буду готовий вакцинуватися без проблем», — заявив Садовий.

Нагадаємо, львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах