Врятуй життя: як допомогти безпритульним тваринам під час снігопаду

Як допомогти безпритульним тваринам під час снігопаду. Фото: pinterest.com (умовне)

Як допомогти безпритульним тваринам під час снігопаду. Фото: pinterest.com (умовне)

Події
16 лютого 2021 12:34

Львів тоне у снігових заметах. З 6 до 16 лютого у місті випало 216% місячної норми опадів, а висота снігового покриву на сьогоднішній ранок склала 38 см. На жаль, не всі мають можливість перечекати негоду в теплій оселі. Нещасні безпритульні тварини змушені блукати засніженими вулицями Львова в пошуках теплого куточку та шматка їжі.

У ЛКП «Лев» закликали мешканців не бути байдужими та допомагати безпритульним тваринам під час снігопадів. У підприємстві дали кілька порад, як можна врятувати життя вуличним котам та собакам.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Перше і основне, чим львів’яни можуть допомогти безпритульним тваринам – нагодувати їх. Коли тварина сита, вона може краще підтримувати власний теплообмін.

Як допомогти безпритульним тваринам під час снігопаду. Фото: grodno.inЯк допомогти безпритульним тваринам під час снігопаду. Фото: grodno.in

Також важливим у таку погоду для тварин є теплий прихисток від снігу. Для цього достатньо впустити безпритульного котика чи собачку у свій під'їзд. Якщо є можливість, то варто облаштувати тваринам хоча би невеличку будку. Це можна зробити у місці, де вона не буде заважати сусідам та перехожим. Найкращим наповнювачем для такої хатинки буде сіно, адже воно поглинає вологу, і, на відміну від тканини, утримує тепло.

Справжнім порятунком для безпритульних котиків у холодну пору року є відчинені віконця у підвалах. Адже тварина зможе там відігрітись та навіть заночувати.

Як допомогти безпритульним тваринам під час снігопаду. Фото: old.slovenskenovice.siЯк допомогти безпритульним тваринам під час снігопаду. Фото: old.slovenskenovice.si

Найкраща допомога безпритульним тваринам — подарувати їм нову сім’ю або ж прилаштувати. Це можна спробувати зробити у соціальних мережах, написавши змістовний текст з гарними фотографіями.

Якщо ви побачили безпритульного собаку на території міста, то зателефонуйте в ЛКП «Лев». Ловці заберуть чотирилапого в порядку графіку чергування. Якщо тварина перебуває у вкрай важкому стані — терміново повідомте про це адміністратору.

Нагадаємо, раніше VG Львів розповідав, як допомогти безпритульним людям під час снігопаду.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах