В біді не кинемо: львівські лікарні прийматимуть хворих на коронавірус із Прикарпаття

Львівські лікарні прийматимуть хворих на коронавірус із Прикарпаття. Фото: prixacdn.net (умовне)

Львівські лікарні прийматимуть хворих на коронавірус із Прикарпаття. Фото: prixacdn.net (умовне)

Події
17 лютого 2021 18:04

У львівських лікарнях готові прийняти 100 пацієнтів з коронавірусом з Івано-Франківської області, де через спалах COVID-19 у медзакладах не вистачає місць для інфікованих.

Як повідомив міський голова Андрій Садовий, сьогодні уже провели нараду з головними лікарями львівських лікарень, які лікують хворих на коронавірус. Про своє рішення уже повідомили міського голову Руслана Марцінківа та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Чому 100 місць? Загалом у Львові є 1300 ліжок, 217 із них зараз зайняті хворими на коронавірус. Порадившись із лікарями й усвідомлюючи, що ми не можемо спрогнозувати те, що чекає нас, було ухвалено рішення про 100 ліжок. Це той додатковий резерв, який можемо надати без ризику для львівських хворих», — пояснив мер Львова Андрій Садовий.

Хворих на COVID-19 готові прийняти у лікарні швидкої допомоги та у 8-мій міській лікарні. Як транспортуватимуть хворих до Львова, наразі вирішують.

«Питання транспортування хворих повинен опрацювати пан Ляшко, тому що є хворі в різних станах важкості. Є такі, які не потребують чогось надзвичайного, тому, можливо, їх транспортують в першу чергу. Але якщо треба, наприклад, посилати реанімобілі, цю роботу також можна буде організувати. Та це вже зовсім інша відповідальність, тому що, все-таки, відстань достатньо велика. Тому ми готові й очікуємо на зворотну реакцію», — сказав Андрій Садовий.

Як написав голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, лікарні області вже прийняли сімох пацієнтів із Надвірнянського та Івано-Франківського районів. Ще троє хворих їдуть на Львівщину.

За інформацією Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в Івано-Франківській області надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію. У багатьох населених пунктах Прикарпаття заповненість ліжко-місць – понад 90%. За минулу добу захворіла 621 особа. При цьому в області 9 339 активних хворих.

Нагадаємо, за минулу добу у Львові виявили 183 нових випадків інфікування на коронавірус. Загалом у Львові та на Львівщині підтверджено 74 769 випадків інфікування коронавірусом, з яких 2 207 людей померло, а ще 66 523 пацієнти одужало.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах