Смерть породіллі у Жидачеві: через три роки лікаря на місяць відсторонили від посади

Смерть породіллі у Жидачеві: через три роки лікаря на місяць відсторонили від посади. Фото: unsplash.com.

Смерть породіллі у Жидачеві: через три роки лікаря на місяць відсторонили від посади. Фото: unsplash.com.

Події
19 лютого 2021 13:36

Суд на місяць відсторонив від посади 62-річного лікаря-анестезіолога Жидачівської міської лікарні, якого підозрюють у причетності до смерті 28-річної породіллі. Якщо провину медика доведуть, йому загрожує до двох років ув'язнення. 

Трагедія сталася наприкінці грудня 2018 року. Тоді у Жидачівській міській лікарні після пологів померла жінка. Медики попередньо встановили, що причиною смерті стало ускладнення анестезії, яку їй зробили під час кесарського розтину.

В ухвалі суду від 4 лютого 2021 року зазначено, що, за версією слідства, анестезіолог, який брав участь у кесарському розтині, неналежно виконав свої професійні обов'язки, що й спричинило смерть пацієнтки. Зокрема, недооцінив ризики важкої інтубації у вагітної, не залучив до операції лікаря-бронхолога та лікаря отоларинголога для проведення інтубації бронхоскопом та трахеостомії. Також він не очистив шлунок пацієнтки від їжі, що призвело до блювання після підключення до апарату ШВЛ та двічі невдало ввів трубку в трахею, чим розірвав їй гортань, пише Zaxid.net.

Досудове слідство тривало понад два роки. Лише 18 лютого 2021 року досудове слідство завершили, а справу передали до суду. Якщо провину медика доведуть, йому загрожує до двох років ув'язнення. 

Зазначимо, що лікар працює анестезіологом реанімаційно-анестезіологічного відділення Жидачівської центральної районної лікарні майже 20 років. Після смерті породіллі його перевели до іншого відділу, втім на час слідства він продовжував працювати в лікарні. Слідчі вважають, що працюючи в лікарні, підозрюваний може впливати на свідків, більшість із яких є його колегами.

Враховуючи матеріали слідства, суддя Людмила Фролова вирішила відсторони від посади лікаря-анестезіолога відділення анестезії з ліжками для інтенсивної терапії Жидачівської міської лікарні на один місяць, тобто, до 5 березня.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах