Покращення: в одній з лікарень Львова з'явиться нове сучасне обладнання

В одній з лікарень Львова з'явиться нове сучасне обладнання. Фото: freeStock (умовне)

В одній з лікарень Львова з'явиться нове сучасне обладнання. Фото: freeStock (умовне)

Події
22 лютого 2021 16:50

У 8-мій міській клінічній лікарні Львова обіцяють облаштувати ангіографічну операційну, відділення комп’ютерної томографії та кабінет магнітно-резонансної томографії. Це дозволить лікарні надавати невідкладну допомогу на надсучасному рівні. Водночас, медзаклад стане другою лікарнею високого рівня з надання невідкладної допомоги в місті.

Як розповів міський голова Андрій Садовий, у 8-му лікарню цього року інвестують близько 100 мільйонів гривень з міського й державного бюджетів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«В першу чергу, запрацює нове КТ, воно вже є, ще закінчують ремонти у приміщенні, і 15 березня воно запрацює. Це важливо, особливо для тих людей, які мають інсульти, бо є одна година і треба оперативно побачити, що у них. Також ми побачили приміщення під ангіограф — це інвестиція держави. Також ми визначили приміщення, де буде нове МРТ. Це дуже вартісне обладнання, але воно кардинально змінить сам функціонал лікарні. Лікарі отримають глибину і розуміння, що і як треба лікувати», - прокоментував Андрій Садовий.

За словами мера Львова, КТ обійшлося у 24 мільйони гривень, це обладнання взяли у лізинг, а МРТ і ангіограф ще по 30 мільйонів гривень.

«Ми зможемо надати дуже багато різних послуг, зокрема лікування інсультів, інфарктів міокарду. Починаються реорганізаційні роботи реабілітаційного відділення – тому це і реабілітаційні послуги, звісно, хірургічний пакет, терапевтичний – тобто ми плануємо дуже розширити свої можливості і фінансування цієї установи з Національної служби здоров’я України», – зазначив керівник 8-ї міської клінічної лікарні Василь Трунквальтер.

В одній з лікарень Львова з'явиться нове сучасне обладнання. Фото: Львівська міська радаВ одній з лікарень Львова з'явиться нове сучасне обладнання. Фото: Львівська міська рада

Відділення комп’ютерної томографії облаштовують на першому поверсі кардіологічного корпусу. Роботи фінансують з бюджету розвитку міста, уже витратили понад 2,1 млн грн і цього року необхідно ще майже 1,8 млн грн.

Ангіографічну операційну облаштовують за рахунок державної субвенції (8 млн грн) та бюджету розвитку Львова. У 2020 році робіт сюди скерували 8 млн грн державних коштів та 137 тис грн з бюджету розвитку міста. Цьогоріч потрібно ще 554 тис грн з міського бюджету розвитку.

Кабінет МРТ відкриють цього року, на нього потрібно 5,6 млн грн з міського бюджету розвитку.

Також у лікарні планують відремонтувати й утеплити фасад, встановити металопластикові вікна, перекрити дах терапевтичного корпусу, що зараз протікає. Також планують обладнати блоки інтенсивної терапії в інфарктному та інсультному відділеннях.

Нагадаємо, на проспекті Чорновола, 99 у Львові запрацювала сучасна амбулаторія сімейної медицини – амбулаторія №4 1-ї міської клінічної лікарні імені Князя Лева переїхала у відремонтоване приміщення колишнього ЖЕКу. Раніше медзаклад був на вулиці Панча, 16.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах