Не просто дерево: найбільший дуб у Львові оголосили пам'яткою природи

Найбільший дуб у Львові оголосили пам'яткою природи. Фото: pexels (умовне)

Найбільший дуб у Львові оголосили пам'яткою природи. Фото: pexels (умовне)

Події
25 лютого 2021 14:51

Дуб на вулиці Франка, 157а – Енергетичній, 19 у Львові, якому вже понад 150 років, оголосили ботанічною пам'яткою природи місцевого значення. Відповідне рішення ухвалили депутати Львівської міськради сьогодні, 25 лютого.

Цей дуб має обхват рівно 5 метрів і це найбільший за обхватом стовбуру дуб на території Львова, що перебуває в доброму стані, а як на його вік — то у відмінному.

Найбільший дуб у Львові оголосили пам'яткою природи. Фото: Олександра СладковаНайбільший дуб у Львові оголосили пам'яткою природи. Фото: Олександра Сладкова

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Йдеться про дуб на вул. Енергетичній, який є фактично найбільшим у Львові. Це робиться на звернення мешканців, але у нас є ще 130 кандидатів, яких ми ініціюємо. Але за волею мешканців ми виносимо ухвалу щодо цього дерева раніше», — зазначила Олександра Сладкова, керівниця управління екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, у Львові придбають пристрій для діагностики дерев. Як повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова, арботом за 300 тисяч гривень конче потрібен Львову.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах