Дерево впало на авто: львів'янка відсудила у «політеху» 73 тисячі гривень

Львів'янка відсудила у «політеху» 73 тисячі гривень. Фото: vectornews.net (умовне)

Львів'янка відсудила у «політеху» 73 тисячі гривень. Фото: vectornews.net (умовне)

Події
26 лютого 2021 15:24

Мешканка Львова відсудила в Національного університету «Львівська політехніка» 72,6 тисяч гривень за те, що аварійне дерево зі Студентського парку впало і пошкодило її автівку. Про це пише Zaxid.net.

14 серпня 2019 року на авто «Mitsubishi Lancer», який був припаркований у дворі будинку, впало дерево. Воно росло поруч – у Студентському парку. За висновками експертів, ремонт автомобіля обійшовся власниці у 65,6 тисяч гривень. Жінка звернулася до суду, аби компенсувати витрати.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Оскільки з 2009 року Студентський парк перебуває на балансі «Львівської політехніки», то він і повинен стежити за станом дерев. Натомість представники університету в суді пояснили, що дерево впало через погану погоду й вони не можуть нести за це відповідальності.

Однак низка судових експертиз довела, що 14 серпня 2019 року ані дощу, ані вітру у Львові не було. Причиною падіння дерева експерти назвали мертвий стан і сильне ураження гниллю та личинками комах стовбура дерева. Тож представники університету повинні були вчасно зрізати пошкоджене дерево, проте цього не зробили.

16 лютого суддя Франківського районного суду Юрій Ванівський задовольнив позов власниці авто та зобов’язав «Львівську політехніку» виплати їй 65,6 тисяч гривень матеріальної шкоди, 7 тисяч гривень моральної шкоди та ще заплатити майже 20 тисяч гривень судових витрат. Представники університету ще можуть подати на це рішення апеляцію впродовж 30 днів.

Нагадаємо, у Львові жінка впала на слизькій дорозі і зламала ногу у двох місцях. Тепер вона через суд вимагатиме відшкодування вартості дорогого лікування. Нині жінка збирає усі чеки та довідки з лікарні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах