Щепився з військовими на Донбасі: Володимир Зеленський вакцинувався від коронавірусу

Щепився з військовими на Донбасі: Володимир Зеленський вакцинувався від коронавірусу. Фото: Володимир Зеленський/Twitter

Щепився з військовими на Донбасі: Володимир Зеленський вакцинувався від коронавірусу. Фото: Володимир Зеленський/Twitter

Події
02 березня 2021 13:51

Президент Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусу. Це сталося сьогодні, 2 березня, під час його поїздки в зону проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму Twitter.

«Щепився проти Covid-19… Та сама вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) з Індії, яка була першою доставлена в Україну й котру отримали мільйони людей у світі. Вакцина дозволить нам жити без обмежень знову», – написав президент.

Президент Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусу.Президент Володимир Зеленський зробив щеплення від коронавірусу.

Володимир Зеленський уточнив, що щеплення зробив у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі як Верховний головнокомандувач разом з українськими військовими.

Додамо, що у листопаді 2020 року Зеленський вже перехворів коронавірусом.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні прибула перша партія вакцини від COVID-19 Oxford-Astra Zeneca, того ж дня в країні офіційно почалась вакцинація від коронавірусу. Перше щеплення зробили молодому лікарю-реаніматологу з Черкас Євгену Горенку.

Вакцина Covishield виробляється за ліцензією Oxford-Astra Zeneca у Індії, в місцевому Інституті сироватки крові. Поки що індійський інститут є найбільшим виробником вакцин у світі з потужністю виробництва у понад 50 мільйонів доз на місяць. Covishield, виготовляють з ослабленої версії аденовірусу шимпанзе. Загалом препарат має широкий спектр дії. Коли вакцину вводять пацієнтові, вона стимулює імунну систему до продукування антитіл для атаки на будь-яку коронавірусну інфекцію. Виробник рекомендує робити подвійне щеплення з інтервалом 4-12 тижнів. 

У Львові перший етап вакцинації від COVID-19 розпочався 25 лютого. Першими пацієнтами, яких вакцинували проти коронавірусу на Львівщині, стали директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко та завідувачка 4-м діагностичним відділенням Таміла Алексян. Кажуть, обоє почуваються добре.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах