Вперед або назад: коли українці перейдуть на літній час

Коли українці перейдуть на літній час у 2021 році. Фото: unsplash.

Коли українці перейдуть на літній час у 2021 році. Фото: unsplash.

Події
27 березня 2021 10:50

У березні українці перейдуть на літній час. Станеться це у ніч проти 28 березня, а саме о 03.00. Тоді стрілки на годинниках слід буде перевести на годину вперед.

Щороку, а саме у березні та жовтні, в Україні переводять стрілки годинників. Так країна переходить на літній або ж зимовий час. Це відбувається згідно з постановою Кабінету міністрів №509 "Про порядок обчислення часу на території України" від 13 травня 1996 року. Традиційною датою переходу на літній час є остання неділя березня. Цьогоріч це буде 28 числа. 

Переведення часу відбудеться у ніч з суботи, 27 березня, на неділю, 28 березня. Цієї ночі стрілки годинника слід перемістити на одну годину вперед. Робити це прийнято о 3:00. Тож, вставати цього недільного ранку доведеться на годину раніше.

Сезонне переведення годинників обґрунтовують необхідністю подовження світлового дня. Робиться це, як пояснюється, з метою економії електричної енергії та ресурсів.

Нагадаємо, що 3 березня Верховна Рада ухвалила у першому читання законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", яким пропонується скасувати сезонне переведення годинників раз на пів року. Ідею скасувати сезонне переведення годинників з 2021 року підтримав і Європейський парламент: кожна країна ЄС самостійно вирішуватиме, за яким часом — зимовим чи літнім — їй краще жити.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах