Пишайся: львівський університет потрапив до переліку найкращих у світі

Пишайся: львівський університет потрапив до переліку найкращих у світі.

Пишайся: львівський університет потрапив до переліку найкращих у світі.

Події
05 березня 2021 09:40

"Львівська політехніка" потрапила до переліку найкращих університетів світу. Окрім неї, до цього рейтингу у 2021 році потрапили ще три українські виші. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Украдачем найпопулярнішого рейтингу кращих університетів світу є глобальне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS Quacquarelli Symonds. Вони оприлюднили рейтинги за спеціальностями кращих університетів світу 2021 року – QS World University Rankings by Subject 2021, до нього увійшли 1 452 виші світу, чотири з яких із України.

Серед українських вишів Київський національний університет імені Тараса Шевченка бере участь в найбільшій кількості рейтингів за спеціальностями (в одному галузевому рейтингу і шести рейтингах за спеціальностями), а Національний університет «Львівська політехніка» займає найвищу позицію серед університетів України – 101-150 в рейтингу найкращих університетів з інженерних спеціальностей.

«Цього року кількість українських університетів в рейтингах за спеціальностями збільшилася вдвічі: з двох до чотирьох. Важливо відзначити їхню участь в рейтингах за спеціальностями, що відрізняються високим рівнем конкуренції, а саме: з комп’ютерних наук та інформаційних систем, фізики та астрономії, також інженерних спеціальностей в області нафти і газу», – зазначив Бен Саутер, директор аналітичного центру QS.

Національний університет «Львівська політехніка» цьогоріч вперше потрапив до цього рейтингу, як до речі і Харківський національний університет імені Каразіна.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах