Є відповідь: коли у громадському транспорті Львова запрацює електронний квиток

Є відповідь: коли у громадському транспорті Львова запрацює електронний квиток. Фото: Роман Балук

Є відповідь: коли у громадському транспорті Львова запрацює електронний квиток. Фото: Роман Балук

Події
09 березня 2021 11:31

У березні у Львові розпочнуть монтаж системи електронного квитка. Встановити систему АСОП на усі транспортні засоби заплановано до кінця 2021 року. Здача в експлуатацію системи передбачена у січні 2022 року. Про це повідомив заступник директора ЛКП «Львівавтодор», керівник впровадження проекту АСОП Роман Лев. 

За словами Лева, у вересні минулого року до Львова приїздила чеська делегація від компанії Mikroelektronika. Було проведено технічні заміри транспортних засобів Львова — трамваїв, тролейбусів, автобусів.

"Ці заміри необхідні для комп’ютерного моделювання та створення технічних схем кабелювання та монтажу бортових систем електронного квитка. Для кожного типу транспортного засобу була виготовлена проектна документація. І на це пішло більше 3 місяців. Тепер вона є готовою і залишається її впроваджувати, та починати інсталювати ці системи на транспортні засоби", — розповів Лев.

Загалом буде три етапи встановлення систем електронного квитка. Перший етап встановлення охопить близько 25 одиниць. Другим етапом будемо встановлювати на більше 100 одиниць транспортних засобів. І на останньому етапі передбачається обладнати весь громадський транспорт системою електронного квитка.

За його словами, однією із складових системи е-квитка є встановлення валідаторів на усіх входах і виходах у транспортному засобі. Його завдання — це обслуговування безконтактних транспортних чи банківських карт для здійснення оплати, QR-кодів квитків, мобільного додатку чи одноразових паперових квитків. Валідатори потрібні, щоб, зайшовши в транспортний засіб, зафіксувати поїздку і потім мати змогу пересісти безкоштовно в інший транспортний засіб, в межах 40 хвилин.

«Контроль за оплатою буде здійснюватися контролерами, які будуть мати ручні валідатори. Коли контролер зайде в автобус чи електротранспорт, то усі валідатори будуть відключені і ті пасажири, які не встигли оплатити чи зареєструватися в системі, не матимуть змоги це зробити», — пояснив Роман Лев.

Щодо оформлення пільгового електронного квитка, то станом на сьогодні вже опрацьовано більше 15 тисяч заяв.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах