Нежданчик: побитий за російську мову музикант виявився онуком народного артиста України

Побитий за російську мову музикант виявився онуком народного артиста України. Фото: 24tv.ua (умовне)

Побитий за російську мову музикант виявився онуком народного артиста України. Фото: 24tv.ua (умовне)

Події
09 березня 2021 10:30

Вуличний музикант Максим Вітошинський, якого в центрі Львова побили через виконання російських пісень, виявився онуком відомого оперного співака – народного артиста України, львів’янина Романа Вітошинського. Про це пише видання prolviv.com.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Побитий музикант розповів про конфлікт на площі Ринок зі своєї сторони. За словами співака, у них перехожі замовили пісню Висоцького про Одесу, яка є на російській мові. Вони її заспівали і тоді підійшла дівчина із зауваженням. Вітошинський це озвучив в мікрофон: «До мене підійшли дівчата і сказали, що їх обурює, що я співаю російською. Як на мене, потрібно їм просто побажати гарного вечора і нехай йдуть далі».

«Потім вони дістали телефони і почали знімати мене на камеру. Я їм відповів українською: “Я маю право висловлюватися тією мовою, якою вважаю за потрібне”. Я вважаю, що у творчості немає мови. Вони почали закидати в мою сторону, що я мocкaль і порушую мораторій. Я відповів, що я російськомовний українець. А мій дідусь, Роман Зенонович Вітошинський – народний артист України» – пояснив музикант.

Нагадаємо, вже наступного дня після словесної перепалки, 4 березня, вуличних музикантів побили. Вітошинський отримав забій двох ребер, а також йому розбили губу. Крім того, невідомі розтрощили апаратуру. За словами хлопця, матеріальні збитки склали більше 35 тисяч гривень.

«Ми тільки розклали інструменти, як підлетіло приблизно сім чоловік. Всі відразу: перцовка в очі, мовляв, ми вас попереджали. І почали все трощити. Це були члени організації “Сокіл» – зазначив Вітошинський.

Керівник Громадської організації «Сокіл» Богдан Федунь заперечив причетність членів організації до цього інциденту. Львів’янка, яка зробила зауваження музикантам, у своєму Instagram розповіла, що не має ніякого стосунку до побиття вуличних виконавців в центрі міста. Хоча, за її словами, такі дії нападників вона повністю підтримує, адже російській мові немає місця у Львові. Також дівчина зазначила, що отримує багато погроз через інцидент у соціальних мережах, тож готується про це заявити в поліцію.

Та навіть після такого інциденту хлопець не планує припиняти виступи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах