Видавали себе за поліцейських: у Львові викрили банду, яка викрадала людей

У Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото: sinceindependence.com (умовне)

У Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото: sinceindependence.com (умовне)

Події
09 березня 2021 12:10

У Львові правоохоронці затримали чотирьох учасників злочинної банди, які видавали себе за поліцейських, викрадали та вимагали гроші від людей, який втягували у кримінал.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Схема виглядала так: спочатку людей втягували у злочинну діяльність, потім, представляючись правоохоронцями, вимагали у них кошти. Щоби люди точно віддали всю суму, злочинці викрадали людей та незаконно утримували, поки ті не сплатять їм всю суму. Наразі усіх чотирьох осіб суд взяв під варту.

«Організував та координував діяльність угруповання «смотрящий» за Личаківською виправною колонією. Там він із числа засуджених підібрав учасників групи. До її складу увійшли четверо місцевих мешканців, неодноразово засуджених за майнові та пов’язані з наркотиками злочини. Після звільнення з місць позбавлення волі вони об’єдналися для «роботи». «Спеціалізувалися» на вимагання коштів з громадян, навіть організовували їх викрадення. Також у поле зору зловмисників потрапляли наркозалежні особи», – повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зокрема учасники банди намагались продати мешканцю Рівненщини наркотики. Для цього розробили цілу схему: двоє представлялися продавцями «товару», решта – працівниками поліції. Домовившись про зустріч із потерпілим поблизу одного із торгових центрів Львова, фігуранти силою посадили чоловіка в авто і вивезли у напрямку міста. Дорогою вони вимагали 10 000 доларів США, за що обіцяли допомогти потерпілому уникнути кримінальної відповідальності за придбання наркотиків. Під тиском зловмисників, чоловік попросив свою дружину перерахувати на їхній рахунок частину коштів – 25 000 гривень, які в подальшому фігуранти зняли в одному із банкоматів.

У п’ятницю, 5 березня, рекетирів затримали по «гарячих» слідах. У зловмисників вилучили імітаційне посвідчення поліцейського, кайданки та гроші. Всіх чотирьох учасників банди затримали, їм уже повідомили затриманим про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото поліціїУ Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото поліції

У Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото поліціїУ Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото поліції

У Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото прокуратуриУ Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото прокуратури

У Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото прокуратуриУ Львові викрили банду, яка викрадала людей. Фото прокуратури

Їхні дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Львові затримали вісьмох дилерів, які розповсюджували на території області кілька видів наркотиків. У зловмисників вилучили психотропи на понад 700 тисяч гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах