Пів мільйона і тюрма: як покарали водія за смерть восьмирічного велосипедиста в Рудно

Водія, який в Рудно насмерть збив хлопчика, визнали винним. Фото: поліції

Водія, який в Рудно насмерть збив хлопчика, визнали винним. Фото: поліції

Події
12 березня 2021 12:17

Водія, який в Рудно насмерть збив 8-річного велосипедиста, визнали винним. Хлопчик перебував у комі і помер на третій день після ДТП. Читайте новини Львова на VG Львів.

Залізничний районний суд Львова засудив мешканця Рудно до чотирьох років тюрми та зобов’язали виплатити батькам хлопчика 500 тисяч гривень.

Згідно з вироком суду, аварія трапилась у серпні 2019 року. Водій ВАЗ-2106 заїжджав до будинку №7 на вул. Пісковій, при з’їзді з головної дороги на прибудинкову територію він не помітив велосипедиста та збив його. Унаслідок аварії 8-річного хлопчика фактично затисло між авто та брамою, пише zaxid.net.

Під час судового засідання, 55-річний водій  частково визнав свою провину. Він розповів, що заїжджаючи у браму, повернув голову праворуч, щоб не в’їхати у стовпець, та у цей час поблизу авто проїздив велосипедист. Водій стверджує, що загальмував одразу, як помітив дитину, однак зіткнення уникнути не вдалось. Попри це, він також стверджує, що 8-річний хлопчик не мав права їхати велосипедом по дорозі, оскільки йому ще не виповнилось 14 років.

Водія, який в Рудно насмерть збив хлопчика, визнали винним. Фото: поліціїВодія, який в Рудно насмерть збив хлопчика, визнали винним. Фото: поліції

Водій переконує, що його діти відшкодували батькам загиблого хлопчика 20 тисяч гривень на медичну допомогу та похорон. Втім батьки загиблого кажуть, що жодних витрат їм не відшкодовано, а всі гроші вони повернули. Також матір хлопчика повідомила, що водій не спілкувався з ними та вперше попросив пробачення лише на слідчому експерименті.

Відтак, суддя визнав водія винним у вчиненні ДТП та засудив до чотирьох років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом трьох років. Також суд задовольнив цивільний позов батьків дитини та зобов’язав винуватця ДТП відшкодувати їм 500 тис. грн завданої моральної шкоди.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах