Троє мають важкі пневмонії, одна – на ШВЛ: у Львові збільшилась кількість хворих на коронавірус дітей

Троє мають важкі пневмонії, одна – на ШВЛ: у Львові збільшилась кількість хворих на коронавірус дітей. Фото: Getty Images.

Троє мають важкі пневмонії, одна – на ШВЛ: у Львові збільшилась кількість хворих на коронавірус дітей. Фото: Getty Images.

Події
16 березня 2021 18:07

На Львівщині збільшилась кількість дітей, які хворіють на коронавірус. Нині троє дітей мають важкі пневмонії, а одна з них перебуває на штучні вентиляції легенів. Про це розповіла директор Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» Олександра Бурда.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами Бурди, у березні у медзаклад у ковідне відділення поступило 43 дитини. З початку 2021 року – 160 хворих.

«Сьогодні пацієнти, які поступають, набагато складніші. Так, зараз ми маємо три важкі пневмонії, всі – киснезалежні. Серед них двоє дітей 17 років і одна десятирічна дитина, яка перебуває на ШВЛ», –  розповіла Олександра Бурда.

Медик додала, що якщо на початку року з усіх дітей, яких лікували в ковідній зоні, методом ПЛР підтверджували коронавірус у 30-33% дітей, то на сьогодні цей показник становить понад 60%.

Станом на 16 березня на Львівщині виявили вдвічі більше хворих на коронавірус, ніж лабораторно підтвердили напередодні — 1065. За добу померли 20 мешканців області, з початку пандемії — 2 413. Вакцинувалися від ковіду 349 за дому 349 львів'ян і жителів Львівщини, загалом же тих, що зробили щеплення – 2 248. В Україні – 62 083. 

Додамо, що львівський лікар заявив про новий вид ускладнень після коронавірусу. За останні три тижні на операційний стіл з масивною кровотечею потрапили троє пацієнтів. Усі вони лікувалися від коронавірусної інфекції. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах