Відсьогодні у Львові почав діяти жорсткий карантин: що працює і як

Відсьогодні у Львові почав діяти жорсткий карантин: що працює і як. Фото: slovoidilo.ua

Відсьогодні у Львові почав діяти жорсткий карантин: що працює і як. Фото: slovoidilo.ua

Події
19 березня 2021 09:50

З 19 березня у Львові почав діяти посилений карантин. До 28 березня у місті Лева не працюють ресторани, кафе, ТРЦ, заклади культури. Молодших школярів відправили на канікули, старших – на дистанційне навчання.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Школи і дитсадки

Школярів молодшої школи у Львові відправили на канікули, а учні 5-11 класів ще з 16 березня навчаються дистанційно. Дитсадки працюють у звичному режимі.

Гуртки і спортивні секції

Позашкілля (і комунальне, і приватне) припинило роботу також ще 16 березня. Спортивні змагання, які днями мали відбутись у закритому приміщенні, проводитимуть просто неба або ж перенесуть на інший період.

Торгові-розважальні центри 

Торгово-розважальні центри у Львові з 19 березня закриваються. Працювати у приміщенні ТРЦ можуть лише аптеки, зоомагазини, продуктові крамниці та заклади харчування (на винос і доставку!).

Супермаркети, магазини, аптеки

Львівські супермаркети працюють у звичному режимі. Продуктові й магазини товарів для тварин, аптеки, ветаптеки також. Водночас поліція і міські мобільні групи почали посилено перевіряти дотримання вимог карантину у Львові. 

Ринки

«Ринки працюють, але має бути дисципліна. Має бути один вхід, окремий вихід, масковий режим, дистанція і жодної торгівлі біля ринку. Якщо ми будемо бачити порушення, то автоматично збирається комісія і закриває той чи інший ринок. Усі повинні зрозуміти, що такої пандемії за свого життя ми не мали. А швидкість розповсюдження вірусу є дуже великою. Тому маємо бути максимально в безпеці», – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Кінотеатри, дискотеки, концертні майданчики

Згідно з рішенням міської комісії з питань ТЕБ і НС від 17 березня, у Львові припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики. Всі масові заходи переносяться.

Фітнесцентри, спортзали, салони краси

Басейни, спортзали, фітнесцентри, перукарні, салони краси працюють за попереднім записом, а господарські магазини – на передзамовлення.

Ресторани, кав'ярні, паби

Заклади громадського харчування працюватимуть лише "на виніс" і доставку. Крамниці у торгових центрах закриють, працюватимуть лише продуктові та зоомагазини, аптеки. Господарські магазини з 19 березня працюватимуть у Львові тільки на видачу за попереднім замовленням. Львівські салони краси та спортивні — за індивідуальним попереднім записом.

Як курсуватиме львівський транспорт під час посиленого карантину

Громадський транспорт протягом 19-28 березня буде курсувати, але з дотриманням карантинних вимог.

«На міській комісії ТЕБ і НС рішення про заборону курсування транспорту не приймали. Всі розуміють, що треба довозити медиків на роботу, працівників наших стратегічних підприємств, та інших устав, які будуть працювати. Тому, закликаємо мешканців дотримуватися правил карантину, без маски не заходити у транспорт, та, за можливості, обмежити поїздки у транспорті, і без нагальної потреби ним не користуватися», — повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах