Офіційно: названа дата запуску системи аеромедичної евакуації на Львівщині

Названа дата запуску системи аеромедичної евакуації на Львівщині. Фото: Вікіпедія (умовне)

Названа дата запуску системи аеромедичної евакуації на Львівщині. Фото: Вікіпедія (умовне)

Події
20 березня 2021 11:01

Вже з квітня 2021 року у Львівській області запрацює пілотний проект з аеромедичної допомоги. Цього тижня кабмін схвалив постанову Міністерства охорони здоров’я України «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні».

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Вже з 1 квітня ми запускаємо пілотний проєкт у 7 областях: Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька. А з 1 травня вже підключаємо Київський регіон, він забезпечить допомогою Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та Київ. Сьогодні цілком готові до роботи дві вертолітні бази – у Львові та Києві. Далі система аеромедичної евакуації охопить всю країну», – повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter.

З допомогою вертольотів до лікарень доставлятимуть пацієнтів з інсультом, інфарктом та іншими серйозними станами, які є загрозливими для життя. На першому етапі пілотного запровадження аеромедичної евакуації буде задіяно нові сучасні гелікоптери Airbus H-145, які базуватимуться у містах Львів та Київ.

Нагадаємо, на Львівщин проект запрацює на базі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, що на вулиці Івана Миколайчука, 9. Керівник медзакладу Андрій Васько 19 березня в Києві оглянув вертоліт, на якому працюватимуть львівські медики.

Названа дата запуску системи аеромедичної евакуації на Львівщині. Фото лікарні швидкої допомогиНазвана дата запуску системи аеромедичної евакуації на Львівщині. Фото лікарні швидкої допомоги

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах