Цифра дня: скільки медиків зголосились для боротьби з пандемією

Скільки медиків зголосились для боротьби з пандемією. Фото: pexels.com (умовне)

Скільки медиків зголосились для боротьби з пандемією. Фото: pexels.com (умовне)

Події
22 березня 2021 10:31

У Львові критично бракує лікарів для порятунку хворих на COVID-19, тож у місті взялись формувати базу медиків. Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, скільки людей вже зголосились приєднатись до порятунку інших.  

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Кількість людей із Covid-19, які потребують госпіталізації, збільшується. Станом на суботу в Львівській області було госпіталізовано 338 хворих з коронавірусом, день перед тим — 224. Тобто ми прекрасно розуміємо, що якщо така динаміка продовжуватиметься, то нам треба запас лікарів. Тому ми звернулися до всіх, хто хоче долучитись до цієї справи. Станом на сьогодні 300 медиків зареєструвалось онлайн, ще 43 зателефонували на Гарячу лінію міста», - розповів Андрій Садовий під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM».

Загалом уже 343 лікарі зголосились долучитись до боротьби з пандемією коронавірусу.

«Це і лікарі, які мають відповідну освіту, але працюють в іншій сфері, і люди з нашої та інших областей. Тобто ми вже маємо сформований хороший резерв. Зараз відділи кадрів наших профільних лікарень, які займаються хворими з Covid-19, починають проводити співбесіди, обговорюють з ними умови праці», - зазначив Андрій Садовий.

Також мер Львова зазначив, що в приміщенні поліклініки на вулиці Мазепи вже проводять відповідні ремонтні роботи і там планують розмістити близько 350 ліжок для пацієнтів з COVID-19. Натомість в приватному приміщенні, що є поруч з цією поліклінікою, планують зробити сучасну амбулаторію сімейної медицини.

«Тобто сімейні лікарі отримають значно кращі умови для праці, ніж мали. Коли пандемія коронавірусу закінчиться, ми фактично будемо мати приміщення подвійного підпорядкування. Ми не знаємо, що нас чекає в майбутньому, але ми вже будемо мати багато запасних ліжок, обладнаних киснем», — розповів мер Львова.

Нагадаємо, усіх, хто має медичну освіту і готовий долучитись до порятунку хворих на COVID-19, закликають телефонувати на Гарячу лінію міста – 1580, або заповнити онлайн-форму за посиланням. Також Андрій Садовий пообіцяв гідну фінансову компенсацію для тих, хто готовий приєднатись.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах