Проти шпиталю: біля поліклініки на Мазепи розгнівані мешканці перекрили дорогу

Проти шпиталю: біля поліклініки на Мазепи розгнівані мешканці перекрили дорогу. Фото: Львівська міськрада.

Проти шпиталю: біля поліклініки на Мазепи розгнівані мешканці перекрили дорогу. Фото: Львівська міськрада.

Події
23 березня 2021 16:15

У поліклініці на вулиці Івана Мазепи у Львові облаштують шпиталь для ковідних хворих. Нині тут  тривають ремонтні роботи з облаштування палат. Загалом тут планують облаштувати 150 ліжок. Втім, мешканці незадоволені й перекрили дорогу. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, шпиталь тут розгортається, бо є близькість до реанімації. Такі приміщення обирає спеціальна комісія, яка обстежувала, де є близькість до реанімації і де можливо підвести кисень. Ця комісія обстежила всі приміщення, і прийнято таке рішення. Більшість із приміщень поліклініки були вільними, і це зафіксувала комісія.

"Місто прийняло рішення про розгортання двох шпиталів. Перший шпиталь — на вул. Навроцького, і там вже розпочали роботи. Другий шпиталь має бути на базі поліклінічного відділення на вул. Мазепи з умовою, що поліклініка тут залишається, і нікого з працівників не скорочують. Зараз розпочаті роботи в 1-му корпусі для того, щоби протягом 21 дня розгорнути необхідні ліжкомісця", — розповів Андрій Москаленко.

Мешканці району переживають, що поліклініку передадуть на баланс Лікарні швидкої допомоги і вже не повернуть. Москаленко ж запевняє, що шпиталь тут буде тимчасово. 

«Поліклініка тут була, є і буде. Рішення про шпиталь — тимчасове. Для того, щоби зараз мати резерв з точки зору ліжок. Зараз ми по всіх медичних закладах, де є можливість, додатково розгортаємо ліжка. Також на вул. Орлика 100 місць розглядається для лікування хворих на коронавірус дітей. Приміщення передано на баланс лікарні швидкої, щоб фізично швидко зробити необхідні ремонти. Єдина незручність, яка може бути, це те, що сімейні лікарі будуть в цій же будівлі, але в інших кабінетах", — пояснив Андрій Москаленко.

Також він додав, що розглядається можливість зробити резервним приміщення адміністративного корпусу екстреної медичної допомоги, що на вул. Миколайчука.

Нагадаємо, що на Львівщині активізувався мутований вірус британського штаму. Він більш заразний та вражає всі вікові групи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах