Сувеніри з Єгипту: в аеропорту «Львів» в туристів вилучили 1 500 наркотичних таблеток від застуди

В аеропорту «Львів» в туристів вилучили 1 500 наркотичних таблеток від застуди. Фото: Галицька митниця

В аеропорту «Львів» в туристів вилучили 1 500 наркотичних таблеток від застуди. Фото: Галицька митниця

Події
24 березня 2021 16:58

Протягом 23-24 березня у міжнародному аеропорту «Львів» митники вилучили в українських туристів, які прибули з відпочинку у Єгипті, понад 1 500 таблеток з вмістом наркотичних речовин.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«У 20-ти громадян України, які прибули з Єгипту різними рейсами, виявлено 1559 таблеток медичного препарату "1,2,3" з вмістом діючої речовини псевдоефедрин. Таблетки містились серед особистих речей у багажі та ручній поклажі громадян», - повідомили в пресслужбі Галицької митниці.

Псевдоефедрин належить до прекурсорів, обіг яких обмежено і стосовно яких встановлюються заходи контролю.

В аеропорту «Львів» в туристів вилучили 1 500 наркотичних таблеток від застуди. Фото: Галицька митницяВ аеропорту «Львів» в туристів вилучили 1 500 наркотичних таблеток від застуди. Фото: Галицька митниця

Зазначимо, в інтернет-інструкції медичного препарату «1,2,3» вказано, що ці ліки облегшують симптоми простуди та грипу. Зокрема їх назначають при таких симптомах: нежить, чхання, сльозотеча та свербіж в очах, закладеність носа, болі в тілі, головний біль, болі в горлі і лихоманка.

За цими фактами митники скерували повідомлення у правоохоронні органи. Туристам, у яких вилучили заборонені для переміщення таблетки, загрожує відповідальність за ст. 311 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

Нагадаємо, у Львові 38-річний чоловік, так званий «смотрящий» за виправною установою, організував канал для постачання наркотиків ув’язненим.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах