Для пацієнтів з коронавірусом: львівські лікарні терміново розгортають додаткові ліжка

У львівській лікарні розгорнуть 280 додаткових ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Фото: pinterest.com

У львівській лікарні розгорнуть 280 додаткових ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Фото: pinterest.com

Події
25 березня 2021 11:43

У Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги  найближчими днями розгорнуть 280 додаткових ліжок для пацієнтів з корона вірусом. З часом у цій лікарні очікується до 1200 нових місць. Зараз тут є 650 ліжок для ковідних хворих.

Станом на 24 березня у лікарні з ковідними пневмоніями було 411 пацієнтів, з них 46 хворих у реанімації, 15 – на штучній вентиляції легень.

Генеральний директор лікарні Олег Самчук повідомив, що у лікарні не вистачає місць. Тому лікарня у терміновому порядку збільшує кількість додаткових місць.

«Уже завтра-післязавтра відкриваємо відділення на 150 додаткових ліжок у приміщенні Львівського медичного коледжу післядипломної освіти. Наразі триває доукомплектування. Величезна подяка директорці Лесі Вовк за те, що вдруге погодилася поділитися площами свого закладу заради порятунку людей», – написав Олег Самчук у Facebook.

У понеділок, 29 березня, планують відкрити ще одне реанімаційне відділення на 48 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Там облаштують усе необхідне обладнання і підведуть кисень. Нове відділення буде у приміщенні архіву, який погодився переїхати. Зараз у лікарні є 50 реанімаційних ліжок. 

«Упродовж тижня запускаємо відділення на 130 ліжок у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Подяка його керівникові Андрію Ваську за те, що надав своє приміщення для потреб пацієнтів із коронавірусом. Там же розміщувався і наш інформаційно-аналітичний відділ, який змушений був переїхати», – зазначив Олег Самчук.

Приблизно за місяць-півтора у приміщенні сусідньої поліклініки на вулиці Мазепи планують розмістити 150 додаткових ліжок. Зараз там тривають ремонтні роботи. 

«Окрім того, терміново розпочинаються ремонтні роботи у терапевтичному відділенні на 5-6 поверхах лікарні. Плануємо поставити там 150 ліжок. Маємо впоратися за півтора-два місяці», – додав Олег Самчук.

До 520 кисневих точок, які є біля ліжок хворих, найближчим часом планують додатково підвести ще півтисячі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах