За 350 тисяч: на Високому замку реконструюють оглядовий майданчик

У Львові розпочнуть реставрацію кіпця та оглядового майданчика у парку «Високий замок». Фото: depositphotos.com

У Львові розпочнуть реставрацію кіпця та оглядового майданчика у парку «Високий замок». Фото: depositphotos.com

Події
31 березня 2021 13:01

У Львові розпочнуть реставрацію кіпця та оглядового майданчика у парку «Високий замок». На це з бюджету розвитку виділили 350 тисяч гривень. Читайте новини Львова на VG Львів.

Цьогоріч мають виготовити проєктно-кошторисну документацію, але роботи розпочнуть вже у 2022 році, повідомила Tvoemisto.tv керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова.

 «Кіпець нам дуже подобається, його добре заклали понад сто років тому. Але оскільки це – штучна споруда, то він трішки «розлазиться»: є тріщини і погано сходить вода», – зазначила вона.

Катастрофічних руйнувань немає, але, за словами Олександри Сладкової, кіпець треба стабілізувати. До того ж, благоустрій верхнього оглядового майданчика потребує оновлення.

«Оглядовий майданчик теж вже застарілий. Сюди люблять ходити і львів’яни, і туристи. Кіпець заслуговує кращого, ніж зараз є. Сходи намагалися робити гранітними десять років тому, але вони все одно розходяться. Є тріщини в доріжках, тому йдеться про укріплення, покращення стану доріжок, поручнів», – додала вона.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах