"Лесбійок і геїв треба лікувати": викладачка львівського університету втрапили у гомофобний скандал

"Лесбійок і геїв треба лікувати": викладачка львівського університету втрапили у гомофобний скандал. Фото: unsplash.com (умовне).

"Лесбійок і геїв треба лікувати": викладачка львівського університету втрапили у гомофобний скандал. Фото: unsplash.com (умовне).

Події
02 квiтня 2021 09:57

Викладачку «Львівської політехніки» Ольгу Мер'є звинуватили у гомофобії. ЗМІ оприлюднили аудіозапис, де вона назвала гомосексуалів психічнохворими людьми, які потребують лікування.  У виші скандал поки що не коментують.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Інформацію про інцидент з 39-річною викладачкою «Львівської політехніки» Ольгою Мер'є першою опублікувала агенція «РБК-Україна», якій аудіозапис надіслали з анонімної скриньки.

«Доброго дня, от яку лекцію вчора (29.03.2021) проводила викладачка типографіки Мер'є Ольга Валеріївна в Національному Університеті "Львівська Політехніка". Розповідала про те що гендер – це видумка, харасмент це лише для геїв та лесбійок і якщо ви себе такими вважаєте, то вас треба лікувати. І це вона транслює студентам вже роками. Буду дуже радий, якщо поширите цю новину, можливо хоч так вона відчує хоча б якісь наслідки своїх дій», – йдеться в анонімному листі.

Аудіозапис триває майже шість хвилин. Розмовляють троє: Ольга Мер’є, студентка Вікторія та ще один викладач. Дівчина пропонує викладачці тему, яку обрала для свого наукового проекту –сексуальні домагання, гендер та харасмент, зокрема, щодо представників ЛГБТ. Викладачка Ольга Мер’є заявляє, що проти. 

"У даному випадку ми говоримо харасмент. Це форма дискримінації, яка включає будь-яку небажану, настирливу фізичну або словесну поведінку, яка ображає або принижує людину або порушує недоторканість її приватного життя. У цьому випадку мова йде про геїв і про лесбійок. В даному випадку я, наприклад, буду виступати проти цього, тому що я вважаю, що це не є форма дискримінації. А люди, які сповідують християнські цінності, насамперед розуміють, що це є хворе суспільство. Тобто якщо хтось себе позиціонує як гей або лесбійка – це людина, у якої нездорова психіка і цю людину треба лікувати. Нам не потрібно впарювати, що ми повинні їх визнати і розуміти. Ми не повинні їх розуміти, ми їх повинні лікувати…", – заявляє викладачка Ольга Мер’є.

Після цього аудіозапис обривається.

У "Львівській політехніці" гомофобний скандал поки що не коментують.

Нагадаємо, що проти викладача із «Львівської політехніки» відкрили кримінальне провадження  за контрольну з порнографічними картинками. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах