Що там буде: замість військового містечка у Львові створять діловий квартал

Що там буде: замість військового містечка у Львові створять діловий квартал. Фото: unsplash.com (умовне).

Що там буде: замість військового містечка у Львові створять діловий квартал. Фото: unsplash.com (умовне).

Події
02 квiтня 2021 14:38

Замість військового містечка у Львові створять діловий квартал. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 2 квітня. Невдовзі мерія  оголосить архітектурний конкурс на проект трансформації території позаду церкви Святої Анни.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Йдеться про територію колишнього військового містечка №7 площею понад 7 гектарів, обмеженої вулицями Городоцькою, Тараса Шевченка та Ярослава Мудрого. Зараз на цій ділянці розташовані закинуті будівлі, що належать Міністерству оборони.

Ескіз розвитку території військового містечка, який напрацювало управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради.Ескіз розвитку території військового містечка, який напрацювало управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради.

Замість військового містечка за церквою Святої Анни у Львові планують збудувати конгрес-хол, кілька музеїв, адміністративну будівлю мерії та облаштувати паркінг.

Як повідомив керівник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев, пропонується цінну історичну забудову зберегти, а натомість на території, яка не використовується, сформувати велику зелену зону, новий парк у центрі міста, громадські простори і наситити її важливими функціями, як конгрес-хол, музейний комплекс.

"Тут запропоновано кілька музеїв, а також наситити діловою, адміністративною функцією це квартал», – зазначив Антон Коломєйцев.

Окрім того, у цьому ареалі планується будівництво паркінгу на 1500-2000 місць.

За словами Антона Коломєйцева, до напрацювання проекту трансформації території військового містечка залучатимуть іноземних архітекторів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах