У Львові відкриють ще три Центри денного дозвілля для пенсіонерів: що пропонують

У Львові відкриють ще три Центри денного дозвілля для пенсіонерів: що пропонують.  Фото: unsplash.com (умовне).

У Львові відкриють ще три Центри денного дозвілля для пенсіонерів: що пропонують. Фото: unsplash.com (умовне).

Події
05 квiтня 2021 13:33

У Львові відкриють ще три Центри денного дозвілля для людей поважного віку. Дідусі та бабусі поважного віку, які перебувають на обслуговуванні Львівського міського територіального центру, матимуть змогу активно та цікаво проводити час. Про це розповів керівник управління соціального захисту Ігор Кобрин.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

За словами Ігора Кобрина, відкрити нові центри для пенсіонерів планують за такими адресами: на вул. Коперника, 16 у Львові, у Винниках та в Брюховичах. У нових Центрах денного дозвілля для людей поважного віку, як і в тих, що вже існують, проводитимуть різноманітні заходи: навчальні, пізнавальні, розважальні, інтерактивні. 

У Львові відкриють ще три Центри денного дозвілля для людей поважного віку.У Львові відкриють ще три Центри денного дозвілля для людей поважного віку.

«Літні люди після виходу на пенсію потребують уваги, зайнятості, спілкування. Тому роботу міста в цьому напрямку вибудовуємо так, що, окрім матеріальної допомоги і підтримки, організовуємо для львів'ян заходи із соціальної адаптації, проведення цікавого дозвілля. Намагаємось врахувати усі побажання, вподобання, зацікавлення та пропозиції наших підопічних, а тому формуємо групи за інтересами: адже є люди, які хочуть побувати на прогулянці, подихати свіжим повітрям, для когось найкраще дозвілля — екскурсії історичними місцями, музеями чи церквами й монастирями, але є й такі, для кого найкращий відпочинок — активні заняття, різноманітні конкурси, спортивні заходи», — розповів Кобрин.

Загалом, до 2024 року таких центрів денного дозвілля у Львові буде 20. Станом на зараз їх є 10, з яких 6 — при храмах міста. Зокрема: при Храмі Христового Воскресіння (вул. Городоцька, 319а); при Храмі св. Климента Папи (вул. Чупринки, 70); при Храмі Всіх Святих Українського Народу (вул. Петлюри, 32); при Храмі Різдва Пресвятої Богородиці (просп. Червоної Калини, 70); при Храмі Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175); при храмі Пресвятої Богородиці Володарки України (вул. Новознесенська, 34). А також — при відділенні соціальної адаптації (вул. Кирилівська, 3а); при дитячій бібліотеці № 13 (вул. Князя Романа, 32); при Центральній міській дитячій бібліотеці (вул. Окуневського, 3). Також центр дозвілля діє в смт. Рудно.

Окрім того, при міському територіальному центрі на вул. С. Петлюри, 29 з 2017 року діє комп’ютерний клас для літніх львів'ян. Тут навчають старших людей користуватися комп’ютером і сервісами, які можуть полегшити їм життя.

Нагадаємо, які будинки престарілих є у Львові, ціни та умови.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах