Захотів прогулятись: зі Стрийського парку втік білий лебідь

Зі Стрийського парку втік білий лебідь. Фото: May Lee

Зі Стрийського парку втік білий лебідь. Фото: May Lee

Події
08 квiтня 2021 16:30

Сьогодні зранку, 8 квітня, з озера у Стрийському парку втік білий лебідь. Відсутність птаха помітили працівники парку і кинулись на пошуки. Втікача вдалось впіймати на сусідній вулиці імені Івана Франка у Львові, що за кількасот метрів від місця зникнення.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Фото чоловіка, який несе під пахвою білого лебедя, оприлюднила львів’янка під псевдонімом May Lee у своєму Facebook. Світлина із незвичайною ситуацією швидко стала вірусною у мережі.

Зі Стрийського парку втік білий лебідь. Фото: Irina MinkovaЗі Стрийського парку втік білий лебідь. Фото: Irina Minkova

Як пише Zaxid.net з посиланням на адміністрацію парку, чоловік з лебедем на фото – це їхній працівник, який його і спіймав. Зараз на озері живуть шість лебедів-шипунів – четверо чорних та двоє білих. Саме один з білих лебедів вранці втік з озера. Птах вже на місці, він почувається добре і не постраждав.

Зазвичай парковим лебедям обрізають крила, аби вони не втікали. Однак навіть з обрізаними крилами птахи можуть літати на невеликі відстані.

Нагадаємо, минулої п’ятниці, 2 квітня, на озеро у Стрийському парку після зимівлі повернули шістьох лебедів. Адміністрація парку наполегливо просить відвідувачів не годувати лебедів, адже це може зашкодити їх здоров’ю.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах