Дерево впало на авто: львів'янин відсудив у мерії 84 тисячі гривень

Львів'янин відсудив у мерії 84 тисячі гривень. Фото: zakarpattya.net.ua (умовне)

Львів'янин відсудив у мерії 84 тисячі гривень. Фото: zakarpattya.net.ua (умовне)

Події
09 квiтня 2021 14:35

Львів’янин відсудив у Львівської міської ради 84,1 тисяч гривень компенсації за те, що під час сильного буревію впало дерево і пошкодило його автомобіль. Про це пише Zaxid.net.

30 вересня 2019 року близько 18:00 на автомобіль «Hyuindai Tucson», який був припаркований на вулиці Братів Міхновських, 28 у Львові, впало дерево. За висновками експертів, збитки від падіння дерева на автівку Павла Г. становлять 84,1 тисячі гривень.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Потерпілий з’ясував, що контролювати стан дерев у місті має департамент містобудування. Тож Павло Г. звернувся до суду, щоб отримати від цього департаменту Львівської міської ради матеріальну компенсацію.

Суд першої інстанції відмовив чоловіку у позові і тоді він звернувся у Львівський апеляційний суд. Колегія суддів за головуванням Юлії Мікуш визнала бездіяльність департаменту містобудування міськради, оскільки його працівники неналежно слідкували за станом дерева, через що воно впало на автомобіль Павла Г.

Таким чином на засідання 2 квітня 2021 року апеляційний суд задовольнив позов Павла Г. і стягнув з департаменту містобудування 84,1 тисячі гривень матеріальної компенсації. Окрім того, цей департамент міськради має компенсувати 5 тисяч гривень потерпілому за послуги адвоката.

Нагадаємо, мешканка Львова відсудила в Національного університету «Львівська політехніка» 72,6 тисяч гривень за те, що аварійне дерево зі Студентського парку впало і пошкодило її автівку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах