Здали нерви: у львівській школі через булінг оштрафували вчителя

Здали нерви: у львівській школі через булінг оштрафували вчителя. Фото: bbc.com.

Здали нерви: у львівській школі через булінг оштрафували вчителя. Фото: bbc.com.

Події
14 квiтня 2021 14:56

Вчителя сільської школи на Львівщині оштрафували за булінг учнів. Педагог не приховує, що іноді школярі його дуже "нервують", через що він обзиває їх образливими словами.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як ідеться в матеріалах справи, вчитель фізики і трудового навчання Гостинцівського ЗЗСО І-ІІ ступенів, що на Мостищині, 2 березня лайливо обзивав учнів, що суд оцінив як психологічне насильство. На вчителя скаржились учні 5, 6, 7 та 9 класів. У суді вчитель свою визнав частково, пише Zaxid.net.

«Ствердив, що дійсно інколи ображає дітей під час навчання, оскільки вони його деколи "нервують" і він не стримує своїх емоцій, однак не вважає, що такі дії спричиняють дітям емоційний стрес», – йдеться в постанові суду.

За словами педагога, нині він не працює в школі, але планує поновитися на посаді. Він просив суд обмежитись попередженням, адже покарання у вигляді громадських робіт принизить його перед оносельцями і знайомими.

Враховуючи докази, суддя Мостиського районного суду Юрій Білоус визнав вчителя винним у булінгу учнів та призначив йому 850 гривень штрафу. Також він має сплатити 454 гривень судового збору.

Нагадаємо, що директорка ліцею на Львівщині розкритикувала гардероб учнів свого навчального закладу. Штани на дівчатах вона порівняла з робочою формою, у якій заробітчани збирають полуницю, а конюхи доглядають за худобою у стайні. А у хустках, за словами педагогині, дівчата виглядають, як "30-річні баби". 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах