Приготуєш без олії: що подорожчало і подешевшало у Львові за місяць

Що подорожчало і подешевшало у Львові за місяць. Фото: peralcon.com (умовне)

Що подорожчало і подешевшало у Львові за місяць. Фото: peralcon.com (умовне)

Події
14 квiтня 2021 16:37

У Львівській області у березні 2021 року зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої. Найбільше подорожчала соняшникова олія. Про це розповіли у Головного управління статистики у Львівській області.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Порівняно з лютим, у березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на Львівщині піднялися на 2%. Із початку року ціни зросли на 4,1%.

Найбільше подорожчала олія соняшникова – аж на 15,3%. Ціни на м’ясо птиці, крупи ячні, манні та гречані, маргарин підвищилися на 7,9–4,6%. А цукор, фрукти, свинина, оселедці, риба жива, охолоджена та рис подорожчали на 3,8–2,1%. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,2%.

Водночас яйця подешевшали на 3,3%. Хоча у лютому 2021 року саме курячі яйця стрімко подорожчали.

Що подорожчало і подешевшало у Львові за місяць. Фото статистиківЩо подорожчало і подешевшало у Львові за місяць. Фото статистиків

Нагадаємо, у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів розповіли, які продукти найчастіше підробляли у І кварталі 2021 року. Так, лідерами серед фальсифікатів є молоко та молочні продукти, а особливо вершкове масло.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах