Хабарі для судді: львівська адвокатка проведе у в'язниці чотири роки

Львівська адвокатка проведе у в'язниці чотири роки. Фото: sdn.cz (умовне)

Львівська адвокатка проведе у в'язниці чотири роки. Фото: sdn.cz (умовне)

Події
15 квiтня 2021 12:27

Львівську адвокату Світлану Буковинську визнали винною у хабарництві та призначили їй покарання – чотири роки тюрми. Жінка вимагала 1 200 грошей доларів у клієнта, щоби судді закрили справу про адмінправопорушення. Про це пише Zaxid.net.

У вироку Галицького суду за 9 квітня вказано, що адвокатка схиляла свого клієнта до дачі хабарів суддям Шевченківського райсуду, які мали розглядати його справу про нетверезе водіння та порушення правил дорожнього руху. За 1200 доларів Світлана Буковинська обіцяла домовитись з суддями про закриття цих справ через закінчення термінів притягнення до адмінвідповідальності. Схема поділу грошей виглядала так: по 500 доларів для суддів та 200 для неї.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

23 січня 2017 року Світлана Буковинська отримала від клієнта 1200 доларів, тоді її й затримали правоохоронці. Адвокатку звинуватили у хабарництві та шахрайстві.

Світлана Буковинська не визнала своєї провини. Її захисник у суді заявив, що показання свідка та потерпілого є завченими та підготовленими, а сам свідок «співпрацює з правоохоронними органами». Однак суд встановив, що ці доводи є необґрунтованими.

Суддя Віталій Радченко визнав Світлану Буковинську винною у шахрайстві та хабарництві. За хабарництво їй призначили чотири роки тюрми, а за шахрайство – 510 гривень штрафу. Проте від покарання у вигляді штрафу адвокату звільнили через закінчення термінів давності. На вирок суду ще може бути подана апеляція.

Нагадаємо, у Львові на хабарі затримали головного фахівця одного із відділів «Львівгазу». За 130 тисяч гривень працівник підприємства обіцяв нарахувати мінімальний штраф та замовчати про правопорушення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах