Пільгове розмитнення євроблях: Верховна Рада ухвалила закон

Пільгове розмитнення євроблях: Верховна Рада ухвалила закон. Фото: pexels.com

Пільгове розмитнення євроблях: Верховна Рада ухвалила закон. Фото: pexels.com

Події
16 квiтня 2021 10:21

У четвер, 15 квітня, Верховна Рада ухвалила закон про пільгове розмитнення «євроблях». Для ввезених в Україну у 2021 році автомобілів розмитнення відбуватиметься за новою схемою.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Так, законом № 4643-д передбачено, що протягом 180 днів митне оформлення транспортних засобів, не більше одного транспортного засобу на одну фізичну особу, які були завезені на територію України до 31 грудня 2020 року, здійснюватиметься за новою формулою, яка не залежить від вартості автомобіля, а лише від віку, об’єму та типу двигуна транспортного засобу.

 Водночас оподаткування не застосовуватиметься до автівок, які не відповідають екологічним нормам «ЄВРО-2» або мають походження, чи ввозяться з держави-агресора чи окупованих територій. 

Дія закону не поширюється на авто, які не відповідають стандарту «Євро-2» та на машини, ввезені після 31 грудня 2020 року. Запропоновані норми також не застосовуються до транспортних засобів з року випуску яких минуло більш ніж 5 років, призначених для перевезення 10 осiб i бiльше, а також до мотоциклів, мопедів і велосипедів.

Закон набере чинності наступного дня після його опублікування та буде введений в дію через один місяць з дня набрання чинності.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах