Перевір свій район: у Львові створили карту для мониторингу якості повітря

У Львові створили інтерактивну карту вимірювання якості повітря ЛУН Місто Air. Фото: crushpixel.com

У Львові створили інтерактивну карту вимірювання якості повітря ЛУН Місто Air. Фото: crushpixel.com

Події
21 квiтня 2021 16:24

У Львові створили інтерактивну карту вимірювання якості повітря ЛУН Місто Air. Її напрацювали представники компанії ЛУН. Тепер мешканці можуть перевірити рівень забруднення повітря у місті в реальному часі. Читайте новини Львова на VG Львів.

Зараз у Львові встановлено 15 станцій, які щосекунди моніторять стан якості повітря та відображають дані на інтерактивній карті. Більшість станцій розмістили у себе волонтери, а також три станції розміщені на міських локаціях: Львівська міська рада (пл. Ринок, 1), Lviv Open Lab (просп. Червоної Калини, 58), Startup Depot (муніципальний стаптап інкубатор, вул. Весняна, 4).

 «Ці станції вимірюють дрібнодисперсний пил, який є найбільшим фактором забруднення у великих містах. Зараз мережа складається з близько 20 станцій, які доступні онлайн на мапі ЛУН Місто Air», — розповів співзасновник ЛУН та ідеолог проєкту ЛУН Місто Air Андрій Міма.

Фото: Роман БалукФото: Роман Балук

Користуватися картою просто. Дані зі спеціальних станцій, що розставлені по всьому місту та у передмісті, надходять на сервер і відразу потрапляють на карту. Користувачу достатньо перейти за посиланням і подивитися на колір позначок: якщо вони зелені – можна не переживати, повітря безпечне; якщо колір зміщується у бік червоного – справи гірші і варто відкласти тривалу прогулянку.

 «В рамках партнерства з проектом Лун Місто Air ми також використовуємо дані з інтерактивної карти якості повітря та відображаємо в чатботі City Helper Bot. Аби дізнатись про якість повітря у Львові через чатбот, потрібно в головному меню обрати розділ "Благоустрій" та категорію "Якість повітря". Поділившись своїм місцем розташування, користувач отримає інформацію про якість повітря від найближчої станції в радіусі 1,5 км, а також середні показники по місту», — додала керівниця управління інформаційних технологій Олена Гунько.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах