Унікальна операція: у Львові вперше провели трансплантацію нирки дитині

Унікальна операція: у Львові вперше провели трансплантацію нирки дитині. Фото: lexinform.com.ua.

Унікальна операція: у Львові вперше провели трансплантацію нирки дитині. Фото: lexinform.com.ua.

Події
26 квiтня 2021 15:20

У Львові вперше провели трансплантацію нирки дитині. Операція була зроблена  в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Відтепер тут планують проводити трансплантацію нирки на постійній основі.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Трансплантацію провели ще 20 квітня, але про неї лікарі повідомили лише сьогодні, 26 квітня. Реципієнткою була 13-річна львів’янка, вона мала вроджену ваду розвитку нирок, була на гемодіалізі, тому єдиний вихід для пацієнтки жити нормальним життям – трансплантація органа. Донором став її батько, пише Zaxid.net.

У центрі ретельно готувалися до першої трансплантації. На операцію запросили команду з Львівської обласної клінічної лікарні, яка має досвід у проведенні трансплантацій, до якої увійшли головний трансплантолог Львівщини Ростислав Жук, трансплантологи Данило Федорів, Роман Савронь, анестезіолог Роман Михальчук. До команди Центру, яка проводила пересадку нирки,увійшли дитячий нефролог Роман Андруневич, завідувач реанімаційного відділення Роман Собко, дитячі хірурги Богдан Романишин і Андрій Кузик.

Пересадку нирки у Центрі відтепер планують проводити на постійній основі. Центр уже найближчим часом мають включити у пілотний проект МОЗ з трансплантації органів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах