Соромно бути кандидатом наук: львівський викладач спалив диплом через дисертацію Киви

Львівський викладач спалив диплом через дисертацію Киви. Фото: Олександр Ябчанка

Львівський викладач спалив диплом через дисертацію Киви. Фото: Олександр Ябчанка

Події
27 квiтня 2021 11:28

Науковець зі Львова Олександр Ябчанка спалив свій документ про наукове звання. Таким вчинком викладач висловив свій протест через захист дисертації Іллі Киви. Про це науковець написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Не забудьте подписаться на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«3 квітня 2014 року мені присудили науковий ступінь кандидата медичних наук. Сьогодні Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію. Комісія з 13 членів одноголосно проголосувала «За». Зважаючи на це, мені надалі соромно називатись кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовано», – написав Олександр Ябчанка.

У своєму зверненні Олександр Ябчанка просить вважати свій вчинок офіційною заявою з вимогою позбавити його наукового ступеня кандидата медичних наук.

«Закликаю інших кандидатів та докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси із совістю. Лише так у нас може з’явитись шанс на науку, за яку нам не буде соромно перед нашими нащадками», – підсумував він.

Зазначимо, за даними видання «Українська правда, 26 квітня народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію із державного управління. Члени атестаційної комісії одностайно проголосували за надання нардепу ступеня «кандидата наук».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах