Кому видадуть: українці зможуть брати кисневий концентратор додому

Українці зможуть взяти додому кисневий концентратор. Фото: istockphoto.com

Українці зможуть взяти додому кисневий концентратор. Фото: istockphoto.com

Події
28 квiтня 2021 10:06

Українці зможуть взяти додому кисневий концентратор. Міністерство охорони здоров'я України закуповує їх для первинної ланки медицини. Для цього виділили 693 мільйони гривень. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомив в ефірі телеканалу ICTV очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, концентраторами зможуть користуватися люди, яких виписали з лікарні з нормальною сатурацією, але вони можуть потребувати кисню.

За його словами, в Україні за рік пандемії жодного разу не закінчувався кисень в якомусь медичному закладі.

«Так, у нас був важкий період, коли ми вночі розвертали машини з киснем і везли їх у ту чи іншу область. Так, використання кисню збільшилося в десятки разів, ніж до пандемії. Так, ми вимушені були йти на те, щоб частину технічного кисню після лабораторних досліджень відправляти в лікарні. Але жодного прикладу, щоб у якійсь лікарні закінчився кисень, у нас не було», – сказав Степанов.

Нагадаємо, у Львові вперше продали компост на аукціоні через систему Prozorro. За отримані кошти придбають кисень для однієї із львівських лікарень. Водночас, у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова запрацювали дві нові кисневі станції американського виробництва. Вони самостійно виробляють кисень із повітря.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах