Тут тобі не СРСР: мешканця Львівщини затримали за продаж комуністичного прапора

Мешканця Львівщини затримали за продаж комуністичного прапора. Фото: Служба безпеки України

Мешканця Львівщини затримали за продаж комуністичного прапора. Фото: Служба безпеки України

Події
06 травня 2021 13:09

Працівники Служби безпеки України викрила мешканця Львівської області, який продавав стяг комуністичного тоталітарного режиму напередодні Дня пам’яті та примирення.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«Символіка із зображенням одного з ініціаторів та організаторів червоного терору,  могла бути використана під час публічних акцій і стати «яблуком розбрату» та розпалити ворожнечу. Правоохоронці задокументували  зловмисника в момент збуту забороненої символіки», - йдеться в повідомленні управління Служби безпеки України у Львівській області.

Мешканця Львівщини затримали за продаж комуністичного прапора. Фото: Служба безпеки УкраїниМешканця Львівщини затримали за продаж комуністичного прапора. Фото: Служба безпеки України

Наразі правоохоронці готують повідомлення про підозру за ч.1 ст. 436-1 – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Нагадаємо, у Львові судили 22-річного хлопця, який розгулював містом у футболці з комуністичною символікою. Галицький районний суд Львова виніс вирок Владиславу Болотнікову, якого у вересні минулого року затримали у центрі Львова через скарги перехожих.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах