Облив фарбою пам'ятник Степану Бандері: як покарали вандала

Облив фарбою пам'ятник Степану Бандері: як покарали вандала. Фото: Львівська міська рада

Облив фарбою пам'ятник Степану Бандері: як покарали вандала. Фото: Львівська міська рада

Події
12 травня 2021 12:32

Галицький районний суд Львова виніс вирок одному зі студентів, який облив червоною фарбою пам’ятник Степану Бандері. Спочатку вандалу призначили чотири роки за ґратами, однак звільнили від покарання з іспитовим терміном.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як пише Zaxid.net, у процесі слідства правоохоронці з’ясували, що за облиття фарбою пам’ятника Степана Бандери студентам заплатили по 1 тисячі гривень. Замовника злочину також знайшли, щодо нього ведеться окреме розслідування. Відомо, що він замовив осквернення пам’ятника Бандері через власну ідеологічну неприязнь. Майнову шкоду від дій вандалів оцінили у 7 100 гривень.

Галицький районний суд 29 квітня розглянув справу щодо одного з двох студентів Володимира Т. Хлопець визнав свою провину і підписав угоду з прокурором про визнання винуватості. Згідно з цією угодою, Володимиру призначили чотири роки позбавлення волі, але звільнили його від цього покарання з іспитовим терміном у два роки.

Так, студент перебуватиме на волі, однак упродовж двох років має періодично з’являтися до органу пробації та повідомляти про зміну місця проживання, навчання та роботи. Суддя Галицького райсуду Віталій Радченко затвердив угоду про визнання винуватості.

Нагадаємо, у ніч на 5 лютого невідомі облили червоною фарбою пам‘ятник Степану Бандері у Львові. 11 лютого львівські поліцейські затримали двох зловмисників – ними виявились двоє уродженців Хмельниччини, студенти одного із львівських навчальних закладів, віком 19 та 24.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах