Ні учнів, ні грошей: цього року на Львівщині закриють понад 30 шкіл

Цього року на Львівщині закриють понад 30 шкіл. Фото: aif.md

Цього року на Львівщині закриють понад 30 шкіл. Фото: aif.md

Події
12 травня 2021 17:55

З 1 вересня 2021 року на Львівщині закриють понад 30 шкіл. Йдеться ро заклади, де навчається до 25 учнів. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомив Тvoemisto.tv директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олег Паска, це пов’язано з фінансуванням, адже ті школи, де менше 25 учнів, держава не підтримує грошима. У середньому на одного учня держава виділяє 22-25 тисяч гивень на рік.

«Територіальні громади змушені закривати ті школи, де вчаться від 5 до 25 учнів, тобто маленькі школи. Річ у тім, що такі школи не отримують освітньої субвенції з державного бюджету. Відтак, громади, які не мають своїх коштів і не можуть самі утримати школи, змушені їх закривати або об’єднувати до інших», – зазначив Олег Паска.

Наразі невідомо, в яких саме громадах школи припинять свою роботу. Рішення будуть приймати сесії місцевих рад.

 «На початок минулого навчального року у Львівській області було 1 193 школи. Станом на сьогодні є 1 181. А вже 1 вересня їх буде ще менше. Про всі школи ще невідомо, але рішення про закриття навчальних закладів вже ухвалила Стрілківська територіальна громада у кількох школах та Добромильська територіальна громада. Яворівська та Сколівська зараз думають над оптимізацією», – додав директор департаменту.

За його словами, насамперед це повֹ’язано з демографічною ситуацією. Народжуваність зменшується, відтак у школу немає кому йти.

Нагадаємо, за успіхи в навчання українським школярам виплачуватимуть стипендії. Так, учні зможуть отримати виплату у розмірі 10, 20 і навіть 100 тисяч гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах