Обійдешся без олії: які продукти подорожчали і подешевшали у Львові

Які продукти подорожчали і подешевшали у Львові. Фото: userapi.com (умовне)

Які продукти подорожчали і подешевшали у Львові. Фото: userapi.com (умовне)

Події
13 травня 2021 14:37

У Львівській області у квітні 2021 року зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої. Найбільше подорожчала соняшникова олія. Про це розповіли у Головного управління статистики у Львівській області.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Порівняно з березнем, у квітні ціни на Львівщині піднялися на 0,2%, а з початку року ціни зросли на 4,3%. Відносного попереднього місяця, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 1,1%.

Найбільше подорожчала олія соняшникова – на 11,4%. Ціни на маргарин, цукор, крупи ячні підвищилися на 8,7–6,3%. А борошно пшеничне, м’ясо птиці та яловичини, крупи манні, вівсяні пластівці, риба жива, охолоджена, сіль подорожчали на 3,6–2,0%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 0,7%. Зокрема на тютюнові вироби – на 1,3%. Ціни на алкогольні напої загалом не змінилися.

Водночас фрукти подешевшали на 1,6%, овочі – на 0,8%, а яйця – на 0,5%.

Що подорожчало і подешевшало у Львові за місяць. Фото статистиківЩо подорожчало і подешевшало у Львові за місяць. Фото статистиків

Нагадаємо, у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів розповіли, які продукти найчастіше підробляли у І кварталі 2021 року. Так, лідерами серед фальсифікатів є молоко та молочні продукти, а особливо вершкове масло.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах