Смерть лідера гурту «Лесик Band»: яке покарання вбивці призначив суд

У Львові відбувся суд над безхатьком, який вбив лідера гурту «Лесик Band» Олександра Дацюка. Фото: Рома Кулинич

У Львові відбувся суд над безхатьком, який вбив лідера гурту «Лесик Band» Олександра Дацюка. Фото: Рома Кулинич

Події
18 травня 2021 11:18

У Львові відбувся суд над 67-річним безхатьком, який вбив лідера гурту «Лесик Band» Олександра «Лесика» Дацюка на зупинці громадського транспорту. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Вбивство сталося 7 квітня на зупинці громадського транспорту на вулиці Героїв УПА у Львові. Невідомий з ножем напав на музиканта, завдавши йому кілька ударів у область серця. 

Згодом у поліції заявили, що затриманий за цей злочин чоловік народився у Донецької області. Раніше був двічі судимий за незаконне зберігання зброї та грабіж. У Львові він не мав постійного місця проживання, їв та спав на зупинках. У момент затримання він перебував у нетверезому стані та мав при собі закривавлений ніж. Пояснити навіщо він скоїв це не міг.

У судовому засіданні 15 травня Анатолій Токарєв визнав свою провину і розповів, що наніс поранення Дацюку, бо той його ображав. Чоловік попросив суд позбавити його волі за скоєний злочин, пише zaxid.net.

Дружина Олександра Дацюка на суді розповіла, що дізналася про смерть чоловіка з новин. Вона заявила, що у її чоловіка не було ворогів і він не був конфліктною людиною. Жінка не змогла пояснити суду, що саме робив її чоловік на вул. Героїв УПА того дня.

Судячи з даних посмертної експертизи, у крові Олександра Дацюка виявили 2,12 проміле.

Суддя Франківського районного суду визнала Анатолія Токарєва винним в умисному вбивстві і призначила йому 10 років позбавлення волі. Термін покарання зарахується Токарєву з моменту затримання – 7 квітня 2020 року.

Олександр «Лесик» Дацюк у 1990 році створив у Львові гурт «Лесик Band», який був надзвичайно популярним у середині 90-х. Гурт відомий своїми хітами «Гуляли», «Співали ящури», «Кошмарний сон», «Рекет», «Весна застою», «Бразілія». Ці пісні раніше вивчали напам’ять і наспівували так часто, що дехто навіть вважав їх народними.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах