Масштабна пожежа на Виговського: коли відремонтують багатоповерхівку

Масштабна пожежа на Виговського: коли усунуть наслідки інциденту. Фото: Львівська міська рада

Масштабна пожежа на Виговського: коли усунуть наслідки інциденту. Фото: Львівська міська рада

Події
20 травня 2021 12:36

У будинку на вулиці Виговського, 1 у Львові, де 10 травня сталась масштабна пожежа, комунальники працюють над відновлення усіх комунікацій і проведенням необхідних ремонтних робіт.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

«На сьогодні у будинку на вул. Виговського, 1, відновлено подачу електрики, відновлено подачу газу, зроблено порядок на сходовій клітці, відновлено дашок на горищі. Щодо ліфта, то його обстежили, і зараз йдеться про те, щоб провести або капітальний ремонт ліфта, на що необхідно 500 тис грн. Або про повну заміну ліфта, на що необхідно 1 млн 300 тис грн. Це питання вирішуємо з ЛКП «Львівсвітло», і ці роботи будуть виконані», - розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Також у будинку є дві сходові клітки: одна – по якій ходять люди, інша – запасна (евакуаційна). Наразі тут проводять підготовчі роботи та закуповують матеріали. Відремонтувати сходову клітку обіцяють впродовж місяця.

Масштабна пожежа на Виговського: коли усунуть наслідки інциденту. Фото: Львівська міська радаМасштабна пожежа на Виговського: коли усунуть наслідки інциденту. Фото: Львівська міська рада

Мер Львова Андрій Садовий додав, що поширення пожежі у будинку на вулиці Виговського спричинило те, що евакуаційна клітка була буквально завалена речами мешканців. Тож тепер не можна допускати, аби сходова клітка була знову захламлена.

Нагадаємо, через пожежу з багатоповерхівки у Львові евакуювали більше сотні людей. Займання виникло у квартирі на вулиці Виговського, 1 у понеділок, 10 травня. Загорання міг спровокувати електровелосипед, який мешканці однієї з квартир там заряджали. Внаслідок пожежі отруїлися продуктами горіння мешканці квартири: 83-річна жінка та 85-річний чоловік, яких у стані середнього ступеню важкості доправили в обласну клінічну лікарню. На щастя, загиблих внаслідок інциденту немає.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах