Висмоктувати — зась: як уберегтися і що робити, якщо вкусила змія

Як уберегтися і що робити, якщо вкусила змія. Фото: cheline.com.ua

Як уберегтися і що робити, якщо вкусила змія. Фото: cheline.com.ua

Події
23 червня 2021 10:31

З потеплінням під час відпочинку на природі ймовірність зустрітись зі зміями значно зростає. Цих тварин бачили не тільки в області, а й на території Львова, особливо у паркових зонах та на присадибних ділянках.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

В міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення розповіли, як вберегтися і що робити в першу чергу, якщо змія вкусила.

Як уберегтися від укусів змій?

Побачили змію – не робіть різких рухів і почекайте, поки вона не відповзе. Як правило, змія просто не побачить нерухомий об’єкт.

Одягайтеся відповідно. Якщо ви йдете у місцевість, де можуть жити змії – вибирайте одяг, який захистить від укусів. Це довгі штани з щільної тканини, високі черевики. Штани потрібно заправити у черевики.

Перевіряйте місце відпочинку. Щоб відлякати змію, перед тим, як сісти на траву, камінь або колоду – порухайте або постукайте палицею.

Не торкайтеся до неперевірених предметів руками. Змії часто ховаються у старих пнях, копицях сіна, під камінням або стовбурами дерев. Саме тому до цих предметів краще не торкатися руками, а користуватися палицею.

Що робити, якщо змія вкусила?

Намагайтеся якнайшвидше потрапити до лікарні, адже тільки лікар зможе надати необхідну допомогу і ввести постраждалому антидот.

Перша допомога при укусах змії

Спокій і мінімум рухів (накладіть шину або фіксуючу пов’язку);

Місце укусу обробіть антисептиком;

Зніміть з ураженої кінцівки весь одяг, прикраси або взуття;

Прикладіть до рани лід, обгорнутий у тканину;

Не можна висмоктувати отруту: таким чином ймовірність зараження збільшується, до того ж, на небезпеку наражається і людина, у якої отрута опинилася у роті;

Не накладайте джгут;

Не припікайте рану;

Не можна вживати алкоголь.

Нагадаємо, цьогоріч першою жертвою змії на Львівщині став 39-річний чоловік. Його, 28 квітня, плазун вкусив в праву кисть руки. Згодом, 12 травня, у селі Хлівчани Червоноградського району змія напала на жінку. У соціальних мережах користувачі публікували фото та відео змій, яких помітили у Рясному. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах