Розікрали понад 2 мільйони: у Львові викрили масштабну «сміттєву» махінацію

У Львові викрили масштабну «сміттєву» махінацію. Фото поліції

У Львові викрили масштабну «сміттєву» махінацію. Фото поліції

Події
25 травня 2021 18:05

У Львові викрили масштабну «сміттєву» махінацію. Як виявилось підприємці, які займалися вивезенням сміття зі Львова, скидали його на несанкціоновані звалища біля міста та підробляли відомства в офіційних документах. Завдяки такій схемі підприємці привласнили понад 2 мільйони гривень.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, організатором такої махінації є керівник та власник приватного перевізника сміття. У спільники він взяв логіста своєї фірми, а також власника, заступника директора та начальника служби безпеки інших приватних фірм, що надавали аналогічні послуги.

«Працювали учасники угруповання наступним чином: подавали до Львівської міськради документи із неправдивими відомостями із завищеним обсягом наданих послуг, а також неправдивою відстанню до звалищ, куди звозили сміття. На цій підставі отримували з міського бюджету відповідні кошти. Крім того, сміття переважно вивозили вночі без відповідних дозволів та документів, а отримані таким чином гроші розподіляли між усіма учасниками угруповання», - йдеться у повідомленні.

На таку «сміттєву» махінацію фірмам безпідставно виплатили понад 2 мільйони гривень коштів з місцевого бюджету.

Сьогодні вночі, 25 травня, правоохоронці затримали автомобіль під час відвантажування сміття, у водія якого були відсутні документи на вивантаження та захоронення сміття.

У Львові викрили масштабну «сміттєву» махінацію. Фото прокуратуриУ Львові викрили масштабну «сміттєву» махінацію. Фото прокуратури

Організатору та чотирьом учасникам банди уже повідомили про підозри за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Наразі поліцейські проводять санкціоновані обшуки на території Житомирської, Львівської та Київської областей в офісах підприємств перевізників сміття, комунальних підприємствах, у місцях незаконного захоронення відходів та проживання причетних осіб.

У Львові викрили масштабну «сміттєву» махінацію. Фото прокуратуриУ Львові викрили масштабну «сміттєву» махінацію. Фото прокуратури

«Чекаємо завершення розслідування і на основі офіційних результатів будемо приймати рішення про можливість подальшої співпраці з перевізниками. Ще раз наголошу, що недобросовісні перевізники мають бути покарані і співпрацювати з ними місто не буде», - наголосила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах