Що зміниться: на Левандівці рятують обміліле озеро

Левандівське озеро наповнять водою. Фото: pexels.com

Левандівське озеро наповнять водою. Фото: pexels.com

Події
27 травня 2021 14:37

Левандівське озеро наповнять водою, оскільки воно дуже обміліло. Нещодавно активісти принесли воду у відрах і пляшках та вилили її в озеро, щоб привернути увагу до проблеми. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Свердловину, яка наповнює озеро, на свій баланс візьме ЛКП «Зелений Львів».

Для цього підприємство замовило та виготовило паспорт свердловини, зареєстрували свердловину в Державній службі геології та надр, провели технічну інвентаризацію свердловини та виготовили експертно-грошову оцінку. Вони підготували ухвалу на сесію Львівської міськради про передачу свердловини у власність територіальної громади Львова та передачу її на баланс ЛКП «Зелений Львів».

Левандівське озеро наповнять водою. Фото: "Зелений Львів"Левандівське озеро наповнять водою. Фото: "Зелений Львів"

«На черзі – проведення державної реєстрації речових прав на свердловину, отримання технічних умов приєднання до електричних мереж та роботи з приєднання, отримання дозволу користування свердловиною», — повідомили у ЛКП «Зелений Львів».

Уже до кінця тижня планують закупити та встановити новий насос для прокачування води. Управління екології ЛМР замовило проведення гідрогеологічних вишукувань, які мають дати чітке розуміння причин обміління озера. Висновки повинні бути готові до кінця травня.

Нагадаємо, у першому кварталі 2021 року працівники хімічної лабораторії обстежили водойми Львівської міської територіальної громади та визначили найчистіші і найбрудніші з них.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах